Pinterest
Youtube

Zuhanykabinok

A zuhanykabin menüpont alatt a legkülönbözőbb méretű és kinézetű kabin közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet. Létezik nagy helyigényű, úgynevezett Walk-In zuhanykabin és hagyományosnak mondható, kis fürdőszobába kiválóan beépíthető íves, vagy szögletes tolóajtós zuhanykabin. A másik nagy csoportba sorolható a nyíló ajtóval ellátott zuhanykabin. Minden gyártónál lehetőség van az átlátszó üvegen kívül különleges intimitást nyújtó mintás üvegek választására.

Tekintse meg zuhanykabin választékunkat!

Zuhanykabin kínálatunkban a legnívósabb gyártók modelljei között böngészhetnek az érdeklődők. A klasszikus szögletes zuhanykabin típusok mellett kínálunk íves kabinokat is, valamint zuhanyajtókat, zuhanyfalakat, zuhanytálcákat és a fülékhez való zuhanypaneleket is. A nyíló ajtós zuhanykabin kivitel mellett harmonikaajtós, illetve tolóajtós modellek is megtalálhatóak nálunk.

A zuhanykabin általánosságban

Mivel manapság a fürdőszoba már nem csak a tisztálkodás helyeként ismert, így már a benne lévő felszerelések, eszközök esztétikai értékei is fontosak, valamint a fürdőszobában eltöltött pihenés különböző eszközei is, mint például a gőzkabin, hidromasszázs kád, csaptelep, vagy esetleg a zuhanykabin. Sok helyen a fürdőszobában vagy nincs hely a kádnak, vagy a kád mellett még van hely a zuhanykabin részére, vagy esetleg egy több fürdőszobás lakás vagy ház esetében külön-külön is elhelyezhető a kád és a zuhanykabin. Nagyon fontos a kád vagy a zuhanykabin stílusa és a design, ugyanis abban gyönyörködni is szeretnénk, nem csak használni, passzolnia kell a lakóhelyiség stílusához. Az Axo Saniternél garantált a legjobb zuhanykabin kiválasztása, amely mind esztétikai szempontból, mind használati szempontból tökéletes lesz. A fürdőszoba hangulatát teljesen átalakíthatja egy remek zuhanykabin.
 
Többféle zuhanykabin típus létezik kialakítása szerint: egyedi kialakítású zuhanykabin, zárt zuhanykabin, szögletes zuhanykabin, kerek zuhanykabin, félköríves zuhanykabin és íves zuhanykabin.
 
Olyan esetekben, amelyeknél csak a kabint cseréljük a már meglevő tálcán, akkor tálca nélküli zuhanykabint érdemes választani, ugyanis csak a zuhanykabin kabinrészének a cseréjére is lehetőség van, ha a tálca megfelelő állapotban van. A zuhanykabin termékünket abban az esetben is lecserélhetjük, ha más féle stílust szeretnénk már otthonunkba vagy ha más anyagúra van igény (például üvegből készült zuhanykabin az akril anyagú helyett), de akkor is cserélhető a zuhanykabin, ha elöregedett. Van példa olyan esetekre is, ahol szintén csak a zuhanykabin felső részét kell kiválasztani, mert a zuhanykabin tánca része már be van építve és burkolva. Ilyen esetekben viszont nem árt tájékozódni, hogy milyen kabin lehet a hozzá illő, ugyanis az egyedi méretű zuhanykabin ára meglehetősen borsos!
 
zuhanykabin 1
 
Egy zuhanyzó kialakításához a legjobb megoldás lehet, ha a tálcával együtt zuhanykabin kerül kiválasztásra. A zuhanykabin elemei 100%-osan összeillenek, ugyanis külön a kabin és külön a tálca ugyanazon a cikkszámon van nyilvántartba, így a kompatibilitás teljesen garantált. A zuhanykabin üvegrésze lehet akár teljesen elhomályosított tejüveg, de lehet teljesen átlátszó is. A zuhanykabin kerete is többféle lehet, a zuhanykabin stílusától függ, ez lehet króm színű vagy fehér. A zuhanykabin tálcája is kétféle lehet, lehet mély, amely körülbelül 35 cm-es, vagy lehet alacsony, amely körülbelül 15 cm-es. Természetesen sokkal egyszerűbb az alacsony tálcába a belépés. A mélyebb tálcának több előnye is van, akár ruhát áztatni vagy gyereket fürdetni is lehet benne, valamint ülőfelület is lehet benne kialakítva, tovább segítve ezzel a kényelmes zuhanyzást a zuhanykabin belsejében.
 
Az sem mindegy, hogy belülről csempézett zuhanykabin legyen vagy hátfallal rendelkező zuhanykabin. Több szempont alapján is érdemes mérlegelni, például a vásárló saját elképzése is fontos, de a műszaki és esztétikai részletek mellett sem szabad szemet hunyni. Nem szabad elfelejteni a zuhanykabin másik legfontosabb elemét, a csaptelepet. Helyette lehet még esetleg a masszázsfunkcióval is ellátott zuhanypanel is alternatíva.
 
zuhanykabin 2
 
A zuhanykabinba az ajtaján keresztül lehet bejutni, ennek nyitásához kétféle módszer ismert, az egyik a csúszkás vagy görgős megoldás, ilyen esetben értelemszerűen a zuhanykabin vonalában mozdul el az ajtó, a nyíló megoldás pedig a másik, ennek működése is értelemszerű. Az egyenes üvegfelületű zuhanykabin esetében a legelterjedtebb a nyíló ajtó alkalmazása, így a belépésre használható felület nagy lesz. A zuhanykabin oldalának síkjában szoktak csúszni a görgős ajtók, éppen ezért a legnagyobb előnye az ilyen típusnak a helytakarékosság, valamint hogy kinyitáskor a zuhanykabin ajtaján található víz nem csurog a padlóra.
 

A zuhanykabin tálcájának formája

Ahogyan már fentebb is említettük, a zuhanykabin két részből tevődik össze, a tálcából és a kabinból, az utóbbi függ a tálca alakjától, így a zuhanytálcát érdemes kiválasztani elsőként. Az anyaguk többnyire hasonló, mint a kádak esetében, lehetnek magasabb árú, viszont komfortosabb akrik tálcák, de lehetnek olcsó és praktikus zománcozott lemeztálcák is. Az utóbbi leginkább csak négyszögletes formában elérhető és a mérete is korlátozott számban található meg.
 
A zuhanykabin tálcájának formája lehet kör vagy téglalap alakú, félköríves vagy ötszögletű, negyedköríves vagy négyszögletes. Az utóbbiak számítanak inkább általánosnak, a többi típus inkább a luxusmodellek kategóriájába tartozik. Kevés hely esetében az ötszögletű vagy negyedköríves tálca a legjobb, de kényelem szempontjából a négyszögletűt tudjuk ajánlani. Ez utóbbihoz a kabinválaszték bőséges, mind méretben, mind márkában, a többi típus esetében lehet, hogy egyedi kabin gyártása szükséges, és az az árát nagyon meg tudja emelni.
 

A zuhanykabin tálcájának szerelése

Az egyedibb típusok esetében az aljzatba lehet süllyeszteni a tálcát, a szögletes tálcák esetében a beépítés ajánlott, míg általános esetekben az előlappal szerelés a legjobb megoldás, valamint a legegyszerűbb is. Jó előre megfelelő méretű helyet kell hagyni a szifonnak az aljzatban, ha süllyesztett zuhanykabin tálcát szeretnénk.
 

Épített zuhanykabin tálca

A megfelelő forma kialakítása burkolólapokból történik, ezek az egyedi nevén épített zuhanytálcának hívott verziók. Az utóbbi időkben rendkívül trendivé vált ez a fajta megoldás, viszont drága és bonyolult is. Fontos megjegyezni, hogy csak a legjobb csúszásmentességű lapokat lehet felhasználni zuhanytálca elkészítésére.
 
Az épített zuhanytálcák esztétikai értékét nagyban le tudja rontani egy rács vagy egy gumiszőnyeg, ez abban az esetben szükséges, ha a megrendelő által választott lap "A" fokozatú csúszásmentességgel nem rendelkezik. A kész burkolatnak teljesen vízállónak kell lenni, csak úgy, mint a medencéknél, így a segédanyagok és a megfelelő szigetelés elengedhetetlen az egyedileg épített zuhanykabin tálca esetében. Az egyedi fugázóanyagtól kezdve a fürdőszoba teljes borításának szigetelését, úgy 30-50 centiméteres magasságig. Kizárólag olyan szakemberrel érdemes a munkát elvégeztetni, aki a minőséget teljes mértékben garantálja, komoly károkkal és beázással járhat a kontárok silány munkája.
 

A zuhanykabin mérete és elhelyezése

Leginkább a sarokba van beszerelve a zuhanykabin, de olyan esetek is előfordulhak, ahol egy "U" alakú fülkét szerelnek be, melyet a fal három oldalról határol, erre csak egy ajtót szükséges feltenni. A nagyobb méretű fürdőszobák esetében olyan is lehetséges, hogy a fal mellé szerelik be a zuhanykabin terméket, ilyenkor a félköríves tálca a legoptimálisabb választás. Több millió forintért akár olyan luxusmodell is kapható melyet a fürdőszoba közepére állítanak fel.
 
zuhanykabin 3
 
A fürdőszobában megfelelően elhelyezhető méretet válasszunk mindig zuhanykabin termékből. 70x70 centiméteres tálcát is lehet kapni, ez leginkább a gyerekek szempontjából lehet jó választás. Lehet kapni akár 100x100-as méretben, amely a legkényelmesebb, 90x90-esben is a zuhanykabint, a 80x80-as pedig az alsó mérethatár. Nagyon fontos a választáskor azt is szem előtt tartani, hogy az eldöntött mérethez tartozó zuhanykabin tényleg megfelelő méretű-e számunkra, jól lehet-e benne lehajolni, megfordulni, mozogni.
 

A legjobb árakért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06-1/555-14-90
E-mail: axo@axosaniter.hu

Vagy használja
Árajánlatkérő adatlapunkat