Pinterest
Youtube

Csaptelepek

A fürdőszoba legszebb ékszere a csaptelep. Itt több mint tíz csaptelep gyártó több száz családját megtalálhatja, az egyszerű mosdó csapteleptől egészen a különleges kialakítású szabadon álló kád csaptelepig. A termékpalettán minden stílusú fürdőszobába talál csaptelepet, a moderntől egészen a nosztalgikus irányvonalúig.

Tekintse meg csaptelep választékunkat!

Csaptelep kínálatunkat a legnevesebb gyártók termékeiből válogattuk össze. A fürdőszobai mellett konyhai csaptelepek is megtalálhatóak a választékban, továbbá a standard formák és funkciók mellett különleges tervezésű, extra funkciókkal ellátott csaptelep konstrukciók is színesítik a palettát. Mennyezeti esőztető és kádbeömlő, négyüléses kádhoz való csaptelep zuhanyszettel kombinált kivitelben, termosztátos csaptelep, fluoreszkáló és érintés vezérlésű csaptelep, és még sok minden más.


Csaptelep boltunkban megtalálja új csaptelepét!

Az online vásárlás előnyeit akkor is ki lehet használni, ha valaki csaptelepet szeretne beszerezni. A csaptelep boltok webáruház változatának meglátogatásához nem kell kilépnie az ajtón, csak a honlapra eljutni.

Az egyik legmegbízhatóbb csaptelep boltot találja a honlapunkon, amivel Ön és a fürdőszobája is jól jár. Látogasson el az Axosaniter webáruházba, ahol megtalálja a legfontosabb fürdőszoba-kiegészítőket!

Csaptelep boltunkban ismert márkák termékeiből válogathat, és kedvező áron vásárolhatja meg azokat az új csaptelepeket, amik a fürdőjét hosszú távon kényelmessé és komfortossá tehetik. Válasszon olyan fürdőszoba-kiegészítőt, ami tökéletesen ellátja a funkcióját, és nem kell lecserélni rövid időn belül! Egészen pontosan tizenkilenc elismert márka csaptelepeit ismerheti meg kínálatunkban. Akár különleges, meghatározott stílusú csaptelepet képzelt el, akár egyszerűbbet, nálunk biztosan talál megfelelőt!

Lépjen kapcsolatba csaptelep boltunkkal közzétett elérhetőségeink egyikén, és kérjen bővebb tájékoztatást termékeinkről!

 

Lecserélné fürdőszobájában a csapokat? Fedezze fel csaptelep boltunk kínálatát!

Nyikorog, csöpög, akad vagy nem olyan hőmérsékletű vizet enged, amilyet az ember éppen szeretne. A csaptelepeknél ezek a legjellemzőbb tünetek arra vonatkozóan, hogy valami nem rendeltetésszerűen működik bennük. Mivel ezek rendkívül bosszantó hibák a mindennapokban, amelyek az idő előrehaladtával csak fokozódni fognak, előbb vagy utóbb nem marad más hátra, minthogy új csaptelepek kerüljenek beszerzésre. Ha Ön is hasonló helyzetben van, viszont még nem tudja, honnan szerezze be őket, fedezze fel csaptelep boltunk választékát!

Csaptelep boltunkban időtálló, megbízható termékeket talál, amelyeket nem viselhet meg sem a mindennapi, rendszeres használat, sem az idő múlása. A nálunk kapható csapok nemcsak hosszú időn keresztül képesek kiszolgálni tulajdonosaikat, hanem esztétikus kialakításukkal az igényes fürdőszoba összképéhez is hozzájárulnak. Csaptelep boltunk termékeinek beépítésével korszerű, komfortos fürdő tulajdonosává válhat.

Vásárlóinkat a legnépszerűbb csaptelep márkákkal várjuk. Ha előzetesen kérdései lennének termékeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 
 

A csaptelep története

Jóval régebbre visszanyúlik a fürdőszoba történelme, mint azt mi emberek gondolnánk. Régen nem a higiénia megőrzése és elérése volt a cél, nem ezért tervezték. Az első, ezzel kapcsolatos jegyzeteket kr.e. 3000-re teszik, ebben az időben viszont a víz, mint a lélek és test megújítója volt számontartva, vallási szerepe volt a népek mindennapjaiban. Többnyire még csak közös fürdők voltak ekkoriban. Márványból, ezüstből vagy aranyból készítettet szökőkutatkat i.e. 1700 körül, Kréta szigetén. A rómaiaknál i.e. 1000, valamint i.u. 476 közötti időintervallumban a személyes fürdőszobák és a szennyvízcsatornák már elterjedtek voltak. 856 privát fürdője, a víz tárolására használt épülete, 1352 szökőkútja, valamint 11 nyilvános fürdője volt Rómának a negyedik században.
 
csaptelep 1 csaptelep 2 csaptelep 3
 
A csaptelep népszerűsítésében elég nagy szerepet játszott, hogy a csatornarendszerek nagyon elkezdtek terjedni. Hosszú ideig mechanikus rendszerrel, két kezelőkarral készült a csaptelep. Ez már akkoriban is olyan módon volt elosztva, mint napjainkban is, az egyik a meleg vizet, a másik a hideg vizet szabályozta. 1937-ben azonban Al Moen, egy Washingtonban található főiskola diákja feltalálta az egykaros csaptelep változatát. Néhány évvel később viszont kitalálta a henger alakú csaptelep típusát, ezen már a hőfok is állítható volt. Manapság ez a termosztátos csaptelep. Nagyon fontos találmány volt, ugyanis az egyszerűbb, hagyományos csaptelep esetében a víz hőmérséklete ingadozott, ez a találmány viszont ezt megszűntette. 1940 és 1945 között különböző féle csaptelep készült még általa, az első egykaros csalaptelep találmányát eladta a San Franciscoban levő helyi csatornázási műveknek. Az 1959-es évre már a világon körülbelül 55 országban árulták, valamint több százezer háztartás használta az Egyesült Államokban. Manapság Európában az egykaros csaptelep a háztartások 80%-át teszi ki, míg Amerikában körülbelül 50%-át.
 
A csaptelep termékeket is utolérték a nagy fejlődések technikai téren az 1990-es években. Nagyon nagy teret kaptak a falsík alatt elhelyezkedő csaptelep termékek, amelyek még manapság is egyre nagyobb térhódítás írható a számlájára. Ezek után a csaptelep termékek kiegészítői is egyre jobban elterjedtek, mint például a masszázsrendszerek, esőztetők, így ezek a csaptelep felhasználójának minden igényét kielégíthetik. A víztakarékosság szempontjából a napjainkban is ismert és használt csaptelep a lehető legjobban járt a technikai újítások miatt, ugyanis már az átfolyo víz mennyiségét is szabályozni lehet. Ezek után már nagyon fontossá vált, hogy milyen egy csaptelep stílusa, lehet akár visszafogott, letisztult vagy klasszikus, esetleg modern megjelenésű csaptelep is. A választék manapság már akkora, hogy bárki megtalálhatja a neki tetsző csaptelep terméket. Mivel ennyire nagy csaptelep választék áll rendelkezésre, így bármilyen fürdőszobát is álmodott meg, biztosan kivitelezhető lesz!
 
 

Csaptelep termékek típusuk szerint

Manapság már olyan fejlett technológiát használnak a csaptelep gyártói, hogy bármilyen formájú csaptelep kivitelezhető, amelyet emberi fantázia megálmodott. Kizárólag a tervezők, a vásárló fantáziája szabhat határt a csaptelep formai világának. 
 
Nézzük, milyen fajta csaptelep termékek léteznek - három féle csoportra lehet a csaptelep termékeket felosztani:
 
A leggyakrabban használt csaptelep fajta, ami az első nagy csoportba tartozik, a keverőfejes csaptelep. Ennél a csaptelep terméknél egy keverőkar által lehetséges a víz erősségének és hőmérsékletének a szabályozása. Energiát és pénz takaríthatunk meg vele, ugyanis nagyon gyorsan lehet vele a vizet beállítani, így méltán a legelterjedtebb csaptelep fajta. Ezek a csaptelep termékek kerámiabetéttel készülnek. 
A kétkaros csaptelep pedig a második nagy csoporthoz tartozik. Ennél a csaptelep terméknél a meleg és hideg vizet külön karral lehet beállítani, egyre többen kezdenek el tervezni és gyártani olyan fajta csaptelep konstrukciót. Ez a típus a régebbi típusú csaptelep termékeknél gyakori, de vannak egyedi esetek, néha felszerelik a modernebb formavilágú csaptelep termékeket is vele. Néhány klasszikusabb csaptelep esetében megmaradt a mechanikus tekerő, ezek kivételével viszont szintén mind kerámiabetétes csaptelep. A fentebb is említett termosztátos csaptelep viszont a lehető legkényelmesebb megoldás lehet, a hőfokszabályzó által beállítjuk az általunk kívánt hőmérsékletet. Többnyire a kisgyerekes családok szokták keresni ezeket a termékeket, a babák fürdővizének megfelelő hőmérséklete nagyon fontos! Egyetlen hátránya van ennek a csaptelep fajtának, hogy a kényelemmel és praktikussággal együtt jár a magas árfekvés is.
 
A másik felosztás alapján 2 féle csaptelep terméket lehet megkülönböztetni. Az egyik a falsík alatti csaptelep, amely egyre nagyobb térhódításnak örvend, a másik a falon kívüli csaptelep. A falsík alatti csaptelep esetén a falon belül történik a vízkeverés, a falon kívüli csaptelep esetében pedig falon kívül, ez a legalapvetőbb különbség a két csaptelep típus között. Érdemes ezekből a csaptelep termék típusokból olyan terméket kiválasztani, amelyre minimum 5 év garanciát ad a gyártó cég. A beépítőtestet viszont külön kell megvásárolni a csaptelep gyártók legtöbbjénél. A külső részt, amely látható is, akkor kell beszerelni, ha már minden kész, a belső egységet viszont még a burkolás előtt szükséges a falba beépíteni. Az esztétikai sérülések, karcolások elkerülése érdekében a csaptelep színkészletének felhelyezését a legvégére érdemes hagyni.
 
 

Csaptelep termékek variációi

csaptelep 4
Nagyon sok verziója létezik a csaptelep termékeknek. A hagyományos mosdókagylóra lehet szerelni a normál egy lyukú kialakítással készült csaptelep terméket. A csaplyuk mérete szabvány ebben a esetben. Napjainkban viszont egyre jobban trendivé válnak a csaplyuk nélküli pultra ültethető mosdótálak, ezekhez magasított mosdócsaptelep szükséges, így a csaplyuk a pulton van kialakítva. A fali csaptelep akkor lehet megoldás, amikor a pulton nincs lehetőség elhelyezni a csaptelep terméket, ilyen helyzet is gyakran adódhat. Az ilyen típusú csaptelep termékeknél a falon belül megy végbe a vízkeverés, a beépítőtestet a falban a burkolás előtt szükséges elhelyezni. Ugyanez jellemző a falsík alatti zuhanycsaptelepre és kádra, csak ott a zuhanyváltó az alapvető különbség. Éppen ezért két fogyasztót is lehet kezelni, lehet a zuhanyzóban használt kézizuhany-esőztető kombináció vagy a kézizuhany-kádkifolyó párosítás.
 

Egy bizonyos excenter által lehet 1,5-2 centimétert állítani a zuhanycsaptelepek és a normál kád kiállásán, de általánosan mindig 15 centiméternek kell lennie. Főleg a térben elhelyezkedő kádak esetében szokták alkalmazni a szabadon álló kádcsaptelep terméket, amely a legesztétikusabb és legegyedibb típus. Nem olyan gyakori alkalmazású azonban a bidet csaptelep, pedig higiéniai szempontból rendkívül fontos termék. Ennél a csaptelep terméknél azonban a kifolyó víz irányát be lehet állítani, kisebb méretű fürdőszobák esetében azonban nem alkalmazható. Az ilyen problémák áthidalása viszont már nem jelent nehézséget, a wc ülőkébe beépített bidet csaptelep erre is megoldást nyújt.

   

A csaptelep karbantartási útmutatója

csaptelep 5

Néhány alapszabályt nagyon fontos betartani, hogy a megvásárolt csaptelep évekig megőrizze az esztétikáját, a csillogó fényét. Használnunk kell citromsav alapú tisztítószert az erős vízkőlerakódás ellen, itt fontos megemlíteni, hogy hangyasav, sósav és ecetsav tartalmú szereket szigurúan TILOS használni, csúnya károkat tud okozni a csaptelep terméken. Ecetes vízzel és szappanos vízzel szabad tisztítani a krómozott csaptelep termékeket, langyos vízzel leöblíteni, ezután puha ronggyal pedig szárazra törölni szükséges. Csak szappanos vízzel tisztítsunk bronz, antracit és arany csaptelep termékeket. Nagyon fontos, hogy soha ne a felületre fújjuk a tisztítószer-sprayt, mert a kicsi résekbe bekerülhet a vegyszer, azzal megmaradó károkat okozva, érdemes egy szivacsra fújni. Foltot okozhat, ha a vegyszert sok ideig hagyjuk a csaptelep termékeken. Amennyiben a perlátort mindig tisztítjuk, úgy elkerülhetjük a vízkő lerakódását. Néhány márkánál gumis perlátort is szoktak használni, mert a gumi anyagán a vízkő sokkal nehezebben tapad meg, a lerakódó vízkövet pedig a gumi dörzsölgetésével eltávolíthatjuk.

Egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek

Egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek Ha lakberendezésről van szó, mindenki törekszik az egyedi tervezésű, designos megoldásokra. Egy érdekes asztalka a nappaliba, egy szép ágy a hálóba, dekoratív székek az étkezőbe. De mi a helyzet a fürdőszobával?

 

Sokan a fürdőszobát elintézik egy kézlegyintéssel és unalmas, fantáziátlan tucatdarabokkal rendezik be a helyiséget. Pedig a fürdőszobát sem kell megfosztani az egyediségtől! Egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek alkalmazásával könnyen csempészhetünk egy kis stílust a lakás legkisebb, de annál fontosabb helyiségébe is!

 

Keressen minket bizalommal, és válogasson a legnevesebb gyártók szebbnél-szebb szaniter megoldásiból! Legyen praktikus a fürdőszobája, de ettől még nem kell lemondania arról, hogy stílusos is legyen! Csaptelepeinkkel vihet egy kis színt, egy csipet merészséget, eleganciát vagy karaktert a fürdőszobába!

 

Bátran nézzen körül nálunk, és válasszon az egyedi formatervezésű design fürdőszoba csaptelepek közül!

A legjobb árakért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: 06-1/555-14-90
E-mail: axo@axosaniter.hu

Vagy használja
Árajánlatkérő adatlapunkat